Home Bioresonantie Orthomoleculaire therapie Overige Tarieven

Res-Novare

Havenstraat 133

2652 BS Berkel en Rodenrijs

Klik hier voor routebeschrijving

Tel.: +31 (0)6 - 41 94 84 00

E-mail: info@res-novare.nl

KvK nummer: 54286298

BTW nummer: NL001302867B18

Volg Res-Novare

Stel een vraag

Webdesign: Greg Sipsma

© Res-Novare 2020. Alle rechten voorbehouden - Algemene Voorwaarden

Social Media Home

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie volgens de klinische Psycho-Neuro-Immunologie.

Orthomoleculaire therapie is gericht op gezond zijn en gezond blijven via het optimaliseren van de noodzakelijke vitaminen, mineralen en overige voedingsstoffen (de bouwstoffen van ons lichaam). Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat er een niet te verwaarlozen relatie bestaat tussen voeding en diverse klachten. Klachten ontstaan veelal wanneer de belastbaarheid van lichaam en geest lager is dan de belasting. Deze belasting kan gemeten worden via Bioresonantie.


Orthomoleculaire therapie volgens de  klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) is gebaseerd op feiten die voortkomen uit wetenschappelijk onderzoek. Het is een wetenschap die de wisselwerking onderzoekt tussen psyche, zenuwstelsel, hormoonstelsel en het immuunsysteem. Elke cel, elk orgaan staat in relatie met andere cellen, organen.


De kPNI beschouwt het maag- darmkanaal als één van de meest belangrijke orgaansystemen binnen het menselijk lichaam. Niet voor niets wordt gesteld dat gezondheid in de darmen huist. Een goede darmflora is cruciaal voor onze gezondheid.  Een onevenwichtige darmflora kan aanleiding geven tot de meest uiteenlopende klachten van allergieën tot psychische problemen.


Het immuunsysteem vormt met het hormonale systeem, de psyche en het zenuwstelsel een samenspel binnen het menselijk lichaam.


Orthomoleculaire therapie volgens de  kPNI is inzetbaar bij bijvoorbeeld:

Voedingsadviezen, adviezen betreffende het gebruik van supplementen en bewegingsadviezen maken deel uit van deze therapie.